Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenecek COP31 öncesinde Avustralyalı mevkidaşı Chris Bowen ve BM İcra Sekreteri Simon Stiell ile hazırlıkları değerlendirdi.
Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı (COP31) için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.
Türkiye’nin ev sahipliğinde ve başkanlığında Antalya’da gerçekleştirilecek dev zirve öncesinde COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen ile BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi İcra Sekreteri Simon Stiell ile çevrim içi toplantıda buluştu.
"COP31'i bir dönüm noktasına taşımak için çalışıyoruz"
Gerçekleştirilen üçlü istişarenin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, küresel iklim eyleminde somut neticeler almayı hedeflediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen ve BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi İcra Direktörü Simon Stiell ile COP31 hazırlıklarını ve Eylem Gündemimizi ele aldığımız verimli bir çevrim içi görüşme gerçekleştirdik. Çok sıkı bir iş birliği ile tüm taraflarla bir araya gelerek farklı fikirlerin COP31 çıktılarına katkıda bulunmasını istiyoruz. COP31’i, küresel iklim eyleminde somut sonuçların alındığı, güçlü kararların hayata geçirildiği ve uluslararası iş birliğinin sahada karşılık bulduğu bir dönüm noktasına taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz"


Yorumlar
Yorumlar yükleniyor…




