Ak parti, kurumsal itibarını zedeleyici nitelikteki yayınlar nedeniyle şaban sevİNç, timur soykan, birgün tv ve zeynel emre hakkında tazminat davası açtı.
Ak parti genel sekreteri eyyüp kadir inan, partilerinin kurumsal itibarını zedeleyici değerlendirilen yayınlar ve açıklamalar dolayısıyla hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.
Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan eyyüp kadir inan; şaban sevİNç, timur soykan, birgün tv ile yeni parti sözcüsü zeynel emre hakkında toplam 1 milyon 600 bin liralık manevi tazminat davası açıldığını aktardı.
Partimizin kurumsal itibarını zedeleyici nitelikte olduğu değerlendirilen yayınlar hakkında hukuki süreç başlatılmıştır

İnan, yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:
Ak parti olarak, kurumsal kimliğimizi ve saygınlığımızı hedef alan asılsız iddialara karşı hukuki haklarımızı kararlılıkla kullanıyoruz. Bu kapsamda şaban sevİNç için 500 bin lira, timur soykan ile birgün tv için 600 bin lira ve yp sözcüsü zeynel emre için 500 bin lira olmak üzere manevi tazminat davaları açılmıştır. İfade ve basın hürriyetine saygı duyduğumuzu belirtmekle birlikte, eleştiri hakkı ile gerçek dışı iddialar arasındaki ayrımın gözetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir yapının haksız ithamlarla kurumsal kimliğimizi zedeleme hakkı yoktur.
Başlatılan hukuki süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacağız
Partinin 25 yıllık geçmişine vurgu yapan eyyüp kadir inan, kurumsal hakları korumanın millet ve teşkilatlara karşı bir sorumluluk olduğunu belirterek, hukuki süreçlerin sonuna dek takipçisi olacaklarını ve meşru haklarını kullanmaya devam edeceklerini kaydetti.
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor…



