Türkiye'yi bisikletle gezen Fransız Thomas'ın lastiği Bozkır'ın Dereköy Mahallesi'nde patlayınca mahalleli tamire koştu, çay ve tostla ağırladı.
· Güncelleme:
Bisikletle Türkiye'yi dolaşan Fransız gezgin Thomas'ın lastiği, Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi'nden geçerken patladı. Gezgin yardım için mahalle meydanına geldi ve çevredekiler onu yalnız bırakmadı.
Bisiklet onarılırken mahalle sakinleri yorgun gezgine tost ve çay ikram etti. Daha önce Almanya'da yaşamış bir mahalle sakini, Thomas'ı Alman sanıp onunla Almanca konuşmaya çalıştı; bu anlar görüntülendi.
Gürcistan'a doğru yoluna devam etmeyi planlayan Thomas geceyi bölgede geçirmeye karar verdi. Mahalleli, çevrede yaban domuzu ve ayı bulunabileceğini hatırlatarak çadırını çocuk parkının yakınına kurmasını sağladı.
Kaynak: Haberler.com, Konya'nın Sesi, 4 Ekim 2026.
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor…





