Konya'nın Bozkır ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Anıt Meydanı'nda tören yapıldı. İlçe protokolü ve muhtarların buluştuğu programda kurumun önemi vurgulandı.
· Güncelleme:
19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Konya'nın Bozkır ilçesindeki Anıt Meydanı'nda resmi bir kutlama programı düzenlendi.
Anıt Meydanı'nda icra edilen törende Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut, daire amirleri ve bölgedeki mahalle muhtarları hazır bulundu. Mahalle muhtarlarının yerel idarelerde üstlendiği kilit role işaret edilen programda, Bozkır Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karabayır Mahallesi Muhtarı Bünyamin Ünlü bir konuşma yaptı.
"Muhtarlık Fedakarlık ve Sevgi Gerektiren Zor Bir Görevdir"
Muhtarların üstlendiği sorumluluğu ifade eden Dernek Başkanı Bünyamin Ünlü, "Devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimi olan muhtarlarımız, mahallelerin gelişim ve değişim sürecine ortaklık ederek kamu hizmetlerinin halkımıza ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir" açıklamasında bulundu.
Anıt Meydanı'ndaki 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliği, Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından tamamlandı.
Haber Mehmet ARITÜRK Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor…




